Op zaterdag 25 februari 2023 is de HACC met een groot aantal leden op bezoek geweest bij Gallery Mercedes. Dit is een privé verzameling van Nico Ockhuisen.

Nico heeft een passie voor het merk Mercedes-Benz. Dit is al vroeg in zijn jeugd begonnen. Daar werd de start gelegd voor zijn indrukwekkende collectie van voertuigen, vaak ieder met een bijzonder verhaal. De auto’s zijn meestal niet gerestaureerd en toch in perfecte staat omdat Nico vooral auto’s verzameld met zeer weinig kilometers op de teller en die door hun vorige bezitters met liefde en aandacht gekoesterd zijn. Zoals zijn nieuwste aanwinst, een 300SL uit 1985 met bij aankoop slechts 64 km op de teller. Deze auto staat er nog net zo fris bij als toen deze 38 geleden de fabriek heeft verlaten.

Naast een verwoed verzamelaar is Nico een begenadigd verteller. Uit zijn hoofd weet hij bij iedere auto de volledige achtergrond van de auto én is hij op de hoogte van vele technische details. Uit zijn verhalen blijkt ook dat hij niet alleen verzameld, maar ook niet te bang is om zelf zijn handen vies te maken aan de bijzondere techniek van de auto’s. De twee-en-een-half-uur durende bezichtiging was dan ook om voordat wij er erg in hadden.

Tot slot vertelde Nico dat wij nu minder van 50 auto’s uit zijn collectie van ruim 120 auto’s hebben gezien. De huidige ruimte is te klein. Onlangs is de vergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van een veel grote museum waar álle auto’s in passen en bovendien ruimte is voor een filmzaal waar autofilms (natuurlijk van Mercedes-Benz) vertoond kunnen worden. Dus misschien kunnen we over een paar jaar nogmaals een bezoek brengen aan deze bijzondere collectie.

De HACC bedankt namens alle deelnemende leden Cor van Rossum voor het organiseren van dit museumbezoek!

Zie https://www.ockhuisencollectie.nl/ voor meer informatie.

AGENDA

Zaterdag 27 februari 2024
Bezoek ER classic
Locatie: Waalwijk
Zaterdag 20 april 2024
Taxatiedag HACC
Locatie: Premio Jägers Banden & Autoservice Culemborg Meer info
Zondag 21 april 2024
Openingsrit
Meer info
Zaterdag 25 mei 2024
Oldtimerdag Culemborg
Meer info
Zaterdag 3 augustus 2024
Puzzelrit
Locatie: Wijkvereniging 't Veld, Culemborg
Meer info volgt
Datum nog niet bekend
Avond-nachtrit
Meer info volgt
Zondag 15 september 2024
Slotrit
Meer info
Zaterdag 21 september 2024
Taxatiedag HACC
Locatie: Premio Jägers Banden & Autoservice Culemborg Meer info
Zaterdag 18 januari 2025
ALV/nieuwjaarsreceptie
HACC-leden ontvangen uitnodiging per e-mail

LID WORDEN?