Op zaterdag 19 februari 2022 bezocht De Historische Automobiel Club Cuylenborgh met zo’n 40 man de Terberg fabriek in Benschop. Deze excursie was tot in de puntjes georganiseerd door Cor van Rossum namens de HACC en Edwin van Drogenbroek van Terberg.

Op de locatie in Benschop is de Terberg Special Vehicles productielijn gevestigd. Of beter gezegd de productielijnen. We bezochten de verschillende hallen waar de verschillende terminaltrekkers gebouwd worden. Indrukwekkend hoe de productielijnen ingericht zijn, er is over de logistiek nagedacht. Maar nog indrukwekkender waren de terminaltrekkers zelf.

Tijdens de rondleiding was al heel snel duidelijk dat er geen geheimen waren bij de wereldmarktleider van terminaltrekkers. Alle vragen werden in openheid beantwoord.

Bijzonder mooi om te zien was dat de oude smederij waar het allemaal is begonnen, nog volledig intact en in originele staat was. Net daarbuiten stonden de eerste vrachtwagens die Terberg bouwde vlak na de Tweede Wereldoorlog.

De Terberg vrachtwagen op de Oldtimerdag
Voor wie het gemist heeft, is er goed nieuws: deze vrachtwagen zal te zien op onze Oldtimerdag van 28 mei a.s. Het nieuwe HACC-lid Edwin van Drogenbroek heeft dit toegezegd.

AGENDA

Zaterdag 19 februari 2022
Bezoek Terberg fabriek
Locatie: Benschop
Zaterdag 23 april 2022
Taxatiedag HACC
Locatie: Premio Jägers Banden & Autoservice Culemborg Meer info
Zondag 24 april 2022
Openingsrit
Meer info
Zaterdag 28 mei 2022
Oldtimerdag Culemborg
Meer info
Zaterdag 6 augustus 2022
Puzzelrit
Locatie: Wijkvereniging 't Veld, Culemborg
Meer info volgt
Zaterdag 24 september 2022
Taxatiedag HACC
Locatie: Premio Jägers Banden & Autoservice Culemborg Meer info
Zondag 25 september 2022
Slotrit
Meer info
Zaterdag 21 januari 2023
ALV/nieuwjaarsreceptie
HACC-leden ontvangen uitnodiging per e-mail

LID WORDEN?

KLIK HIER