Hoewel de najaarsrit inmiddels al weer enige maanden achter ons ligt hebben de deelnemers de uitslag van de nummerbordcompetitie tegoed. De nummerbordcompetitie was toegevoegd om de deelnemers van de najaarsrit een extra uitdaging te geven.

Elk equipe had een formulier waarop de kentekens van de gespotte oldtimers (ouder dan 25 jaar) konden worden genoteerd. Gezien de positieve reacties van veel equipes werd dit vrijblijvende spelelement gewaardeerd. Doordat er twee routes waren uitgezet in tegenovergestelde richting, waren er ook ruim voldoende oldtimers te zien tijdens de rit.

Een strenge jury
Onder leiding van bestuurslid Erik van Garderen zijn de opgegeven kentekens (mits leesbaar) gecontroleerd met behulp van de RDW-database. De jury ontdekte een aantal leuke zaken op de ingeleverde wedstrijdformulieren:
– Iemand had een auto op een oprit zien staan en was bang dat deze toch niet voldeed, vandaar de expliciete opmerking dat de auto vanaf de straat te zien was.
– Enkele mensen hebben twee keer hetzelfde nummerbord opgeschreven, maar dat kan natuurlijk voorkomen als je een auto van een clublid een paar keer ziet, uiteraard telt alleen een uniek nummerbord mee.
– Sommige mensen dachten ook dat het goed was om ongeveer halverwege de rit de eigen auto te spotten als oldtimer. Dat resultaat hebben we dan ook maar niet meegeteld voor de totale beoordeling.

De winnaars
Verstoep (47 kentekens)
Coen van der Meer (45 kentekens)
Ron Huigen (35 kentekens)

De prijswinnaars hebben elk een boek overhandigd gekregen en kunnen dus in de lockdown nog van wat ontspannende momenten genieten.