Zondag 25 april vertrokken bijna 90 oldtimers en youngtimers vanaf de Costerweg in Culemborg. De Historische Automobiel Club Cuylenborgh had groen licht gekregen van de gemeente voor het clubevenement. Doordat een gezellig samenzijn bij vertrek en aankomst niet mogelijk was, hadden de organisatoren (Cristhel en Erik) een extra lange route uitgezet.

De leden van de HACC startten verdeeld over vier tijdsloten vanwege het nog rondgaande Coronavirus. De mooie route leidde via onbekende en fraaie kleine wegen naar de Utrechtse Heuvelrug. Om vervolgens al slingerend terug te keren naar de smalle wegen tussen de Betuwse fruitbomen, die zoals je verwacht tijdens de bloesemrit, prachtig in bloei stonden.

Veel publiek langs de weg
Niet alleen de liefhebbers van oldtimers én youngtimers in de klassieke auto’s van de club zelf, genoten van de route en het prachtige weer. Juist vanwege het goede weer waren er veel mensen buiten actief. Deze genoten vaak zichtbaar van het rijdend cultureel erfgoed dat in een statig tempo aan hen voorbijtrok.