Afgelopen zaterdag 16 februari hebben zo’n 15 clubleden een bezoek gebracht aan twee heel verschillende oldtimermusea. De heren Wammes en van Rossum (clubleden) hadden deze activiteit op verzoek van een aantal enthousiaste leden als winterevenement georganiseerd. Als eerste stond het Saabmuseum d’ oude Bolneus van de heer en mevrouw Borsboom te Woerden op het programma. Dit bleek een geweldige verassing, na een vriendelijke ontvangst kreeg de groep een rondleiding door hun privémuseum. Deze bevat een grote collectie Saab automobielen uit de jaren 50 / 60. Waaronder het allereerste model van Saab, uiteraard eigenhandig gerestaureerd door de heer Borsboom. Zowel de heer als mevrouw Borsboom kunnen leuke verhalen vertellen over hun Saabvirus. De bezoekers waren allen geïnteresseerd en zeer onder de indruk van hun collectie.

Daarna werd er in twee groepjes van een lunch genoten in het zonnige centrum van Woerden, om daarna te vertrekken naar een (oldtimer) trekker verzameling in de Woerdense Verlaat. Wij werden daar opgewacht door de eigenaar, de heer Jits Coljé. Deze bevlogen man had vroeger een bergings- / takelbedrijf in Linschoten. Om de wachturen door te komen wilde hij wat omhanden hebben, en is met het restaureren van oude tractoren begonnen. Maar dat is in de loop van de jaren een beetje uit de hand gelopen. Op dit moment staan z’n kleine 50 tractoren in zijn loods te pronken.

Jits vader was vroeger Zetor dealer, vandaar zijn voorkeur voor Oostblok tractoren. Vele tractoren komen vanwege die reden dan ook uit de Oostbloklanden met leeftijden van wel 80 jaar. De bezoekers waren wederom onder de indruk van een bijzondere privéverzameling en vooral over hoe zoiets ontstaat. Jits is namelijk een gezellige prater en verteller van hoe alles tot stand is gekomen. Dit samen maakt dat het daarmee een interessant en imposant museum is. Ter afsluiting hebben we in het praathuis van het museum koffie gedronken en gezellig door- / nagepraat. Hier maakte  Cor van Rossum een eind aan door de heren te bedanken voor de gastvrijheid in hun museum uiteraard ook namens de bezoekers van de HACC. Het was een geweldige middag om met liefhebbers deel te nemen aan dit soort evenementen. Hij gaf aan om vaker (dit soort) winter evenementen te gaan / willen organiseren als er zo van genoten wordt / belangstelling voor is.

 

AGENDA

zaterdag 27 juni 2020
Taxatiedag HACC
Locatie: Premio Jägers Banden & Autoservice Culemborg Meer info
GEANNULEERD
Bloesem- / Openingsrit
Meer info
GEANNULEERD
Oldtimerdag Culemborg
Historische binnenstad Culemborg
Meer info
GEANNULEERD
Puzzelrit vanaf 18:30 uur
Locatie: Wijkvereniging 't Veld, Culemborg
Zaterdag 26 september 2020
Taxatiedag HACC
Locatie: Premio Jägers Banden & Autoservice Culemborg Meer info
Zondag 11 oktober 2020
Slotrit
Start 13:00 uur, locatie Costerweg, Culemborg
Meer info

LID WORDEN?

KLIK HIER