Op zaterdag 27 mei veranderde de Costerweg in Culemborg in een grote oldtimershow. De Historische Automobiel Club Cuylenborgh organiseerde voor alweer de 31ste keer de Oldtimerdag in Culemborg en de daaraan verbonden lenterit.

Op de Costerweg was het gezellig druk met bezoekers uit de hele regio, die genoten van de ruim 325 oldtimers en youngtimers die overzichtelijk stonden opgesteld. Ook de speciale gasten, de Gele Rijders (oude ANWB-wegenwacht voertuigen) en de klassieke brommerclub konden rekenen op veel aandacht van het toegestroomde publiek.

Een zevental klassieke foodtrucks brachten behalve food en drinks, extra sfeer met zich mee. En waren zo, samen met kramen met miniatuur auto’s, van toegevoegde waarde voor de deelnemers en bezoekers.

Rond één uur vertrokken de deelnemers met de Gele Rijders voorop naar de historische Markt van Culemborg voor het defilé. De eerste auto kreeg van Burgemeester van Grootheest het startsein om vanaf het officiële startpodium aan de 31ste lenterit te beginnen.

Het publiek op de volgestroomde Markt werd door de deskundige speaker Jordy Morsch geïnformeerd over de wetenswaardigheden van het langzaam voorbijtrekkende cultureel rijdend erfgoed.

Op de Markt waren al vanaf de vroege ochtend enkele oldtimers te zien van de Culemborgse autodealers die deze samen met de nieuwste modellen op het dealerplein hadden staan. En met het prachtige weer en het vooruitzicht dat er 325 klassieke auto’s en motoren voorbij zouden komen, zaten de terrassen op de markt dan ook al vroeg vol.

En dag als deze kan alleen tot stand komen door veel inzet, enthousiasme en medewerking van verschillende partijen. En daarom (in willekeurige volgorde) grote dank aan: Sponsoren, Ondernemersfonds Culemborg, Joh. Versteeg, Gerard van den Akker, DS-events, Batteryservice, Rinske Stevens Design, medewerkers van de Gemeente Culemborg, Burgemeester van Grootheest, alle vrijwilligers en verkeersregelaars en last but not least: Astrid en Chris, voor het vele werk dat zij tijdens én vooraf aan deze mooie dag hebben verzet.

Verschillende fotografen hebben foto’s gemaakt en je kunt deze samen met de op deze dag gemaakte tekeningen bekijken via onderstaande linkjes.

AGENDA

Zaterdag 27 februari 2024
Bezoek ER classic
Locatie: Waalwijk
Zaterdag 20 april 2024
Taxatiedag HACC
Locatie: Premio Jägers Banden & Autoservice Culemborg Meer info
Zondag 21 april 2024
Openingsrit
Meer info
Zaterdag 25 mei 2024
Oldtimerdag Culemborg
Meer info
Zaterdag 3 augustus 2024
Puzzelrit
Locatie: Wijkvereniging 't Veld, Culemborg
Meer info volgt
Datum nog niet bekend
Avond-nachtrit
Meer info volgt
Zondag 15 september 2024
Slotrit
Meer info
Zaterdag 21 september 2024
Taxatiedag HACC
Locatie: Premio Jägers Banden & Autoservice Culemborg Meer info
Zaterdag 18 januari 2025
ALV/nieuwjaarsreceptie
HACC-leden ontvangen uitnodiging per e-mail

LID WORDEN?