Zaterdag 28 mei 2022 organiseerde de Historische Automobiel Club Cuylenborgh (HACC) voor de 30e maal de Oldtimerdag in Culemborg. Dit evenement is al enkele jaren verdwenen uit de binnenstad van Culemborg, omdat er steeds minder ruimte in de stad is voor auto’s. Vanaf het moment dat de verhuizing naar de Costerweg besloten werd, was al het plan van de HACC om op de Markt terug te blijven komen. Door Corona was dat enkele jaren onmogelijk, maar dat is dit jaar goed gemaakt met een startpodium op de Markt vanwaar de auto’s de toer door de regio gestart zijn.

In de ochtend verzamelden de klassiekers zich op het terrein bij de Costerweg om koffie te drinken en elkaars voertuig te bewonderen. Behalve de deelnemers van de rit was het ook gezellig druk met bezoekers die kwamen kijken. Vanaf 12.00 uur zijn de auto’s met routeboekje en lunchpakket bewapend vertrokken naar de Markt voor het defilé, waar de Culemborgse autobedrijven een plein hadden ingericht als showroom en waar de oldtimers vanaf het startpodium konden vertrekken. Ook dit trok veel bekijks.
Het bestuur van de HACC kijkt tevreden terug op dit evenement. “Het is prachtig om zoveel historische voertuigen te zien rijden en het cultureel erfgoed op deze manier in stand te houden”, aldus bestuurslid Astrid de Jong.