Tijdens de bloesemrit, kon wie dat wilde meedoen aan een fotowedstrijd. De opdracht luidde; maak tijdens de rit een mooie, ontroerende of bijzondere foto met als thema ‘Oldtimer in een voorjaarssetting’.

De winnaar ontving een gratis poetsbeurt van zijn oldtimer bij onze sponsor Car Cleaning Culemborg, terwijl de nummers twee en drie genoegen moesten nemen met een doe-het-zelf poetspakket.

De Jury bestond uit Joyce en Arno Elshout van de Culemborgse fotoclub. Het oordeel van de jury luidde als volgt:

1e plaats VW Kever van Harold Domensino
De volkswagen staat volledig op de foto. Er is een mooie belichting met net genoeg reflectie in de autoruiten. Het contrast van de ronde vormen van de auto tegen de ronde houten palen is goed gekozen. De nabewerking is goed in balans.Het is jammer dat het vlaggetje er niet helemaal opstaat. Uit de foto straalt liefde voor de historische VW Kever.

2e plaats Cadillac van Marcel de Lange
Verrassende keuze qua standpunt. De grill en motorkap van de Cadillac zijn majestueus in beeld gebracht. Lichtval op het ornament op de motorkap is opvallend detail. De schaduw van het ornament lijkt wel een handje in de lucht. Er is goed nagedacht over de kleur van de auto in de omgeving van de Betuwe (50 shades of green). De foto geeft het gevoel direct in te willen stappen in die grote bak en langs ‘s heeren wegen te willen zoeven.

3e plaats Mercedes Cabrio van Jan en Silvia van Kranenburg
Mooie compositie, de auto staat er volledig op. Wat te hard licht van links, waardoor de motorkap en de chroom omlijsting van de grille een beetje is uitgebeten. Het licht valt mooi op het hoofd van de bestuurder. De roomkleur van de auto past mooi bij de witte voorjaarsbloesem van de Betuwe. De foto geeft een gevoel te willen meerijden en de haren te laten wapperen.

AGENDA

Zaterdag 19 februari 2022
Bezoek Terberg fabriek
Locatie: Benschop
Zaterdag 23 april 2022
Taxatiedag HACC
Locatie: Premio Jägers Banden & Autoservice Culemborg Meer info
Zondag 24 april 2022
Openingsrit
Meer info
Zaterdag 28 mei 2022
Oldtimerdag Culemborg
Meer info
Zaterdag 6 augustus 2022
Puzzelrit
Locatie: Wijkvereniging 't Veld, Culemborg
Meer info volgt
Zaterdag 24 september 2022
Taxatiedag HACC
Locatie: Premio Jägers Banden & Autoservice Culemborg Meer info
Zondag 25 september 2022
Slotrit
Meer info
Zaterdag 21 januari 2023
ALV/nieuwjaarsreceptie
HACC-leden ontvangen uitnodiging per e-mail

LID WORDEN?

KLIK HIER